Cecilia Lundqvist

Cecilia Lundqvist

Cecilia Lundqvist - Luxe Dieren Maskers - is een begenadigd kunstenaresse en ontwerpt unieke en zeer exclusieve dierlijke maskers van vintage materialen. Haar luxe dieren maskers hebben een cultstatus bereikt, worden gedragen door veel beroemdheden en zijn ware collectors items. ‘What I’m doing is a labour of love and madness’- Cecilia Lundqvist.

Over Cecilia Lundqvist - luxe maskers

Met haar hoofd en gedachten bij wolven en uitgestrekte bossen heeft de Zweedse Cecilia Lundqvist al vanaf jonge leeftijd een fascinatie voor dierlijke karakters en een passie voor het vormgeven van haar ideeën. Om haar filmstudie in Londen te bekostigen werkte ze als kunstenaars model en beide activiteiten voedde haar groeiende interesse voor maskers en naaktheid, sluiers en transparantie en de capaciteit voor het vertellen van verhalen die zijn ingebed in ons lichaam. De luxe dieren maskers zijn van origine niet als erotische maskers bedoeld, maar als een manier om verhalen te vertellen. Cecilia Lundqvist luxe dieren maskers geven bevrijding, ze veranderen de dragers van deze maskers in wie ze willen zijn, of geven de vrijheid te doen waar ze naar verlangen. Dat kan de transformatie in een dier zijn, of het toegeven aan seksuele verlangens. Een paar van de meest populaire modellen zijn de bunny die onschuld uitstraalt, zij wordt verleid, terwijl de vrouwelijke kat een femme fatale is, een verleidster. De maskers worden gedragen naar masquerades, besloten feesten, in de privacy van de slaapkamer, of naar buiten in de natuur.

Handgemaakte luxe maskers van Cecilia Lundqvist

De unieke maskers worden allemaal door Cecilia Lundqvist zelf gemaakt en dit proces inclusief wachtlijst duurt ongeveer 2-4 weken per masker. Vintage bont wordt gebruikt samen met andere gerecyclede materialen en zelfs de binnenzijde van het masker wordt gevoerd met suède voor een warme en subtiel dierlijke ervaring. Het is een zeer arbeidsintensief proces met opmerkelijke aandacht voor detail, waarbij haar liefde voor de creaties zeer duidelijk naar voren komt.

Hi there,

Would you like to continue using our English boutique or stay in our Dutch Boutique?

Please choose:

Welkom in de zinnenprikkelende wereld van Xenses. Hoe kan ik u helpen? Uw vraag of opmerking wordt snel beantwoord. Warme groet, Madame Isabella